V začetku junija smo se dogovorili da se pohodniki dobimo na drugem pohodu v letošnjem letu. Po pohodu okrog mariborskega otoka, smo se tokrat odločili za pohod okrog Pekrske gorce.

Zbrali smo se v kar lepem številu ter se po uvodnem klepetu podali iz pred šole Gustava Šiliha proti Pekrski gorci. Pot nas je vodila ob pekrskem potoku mimo vile Rustike, nekdanje rimske naselbine, videli smo lepo urejene vrtove in posejane njive. Pekrska gorca je nam ponudila, s svojimi velikimi drevesnimi krošnjami prijetno senco tako, da je bil pohod prav prijeten. Najbolj vneti pa so se odpravili na vrh Pekrske gorce, kjer se nahaja cerkvica SV. Florijana. Prva postaja je bila prijetna v senci skrita okrepčevalnica, kjer smo si privoščili dopoldansko kavico ali sok.

Po nadaljevanju pohoda do mesta kjer smo popustili svoje železne konjičke smo se odpravili v prijetno gostišče pod Pohorjem in si privoščili zasluženo malico. Vsem se je poznalo da smo bili željni druženja, zato je tudi stekel prijeten pogovor popestren s smehom in domislicami. Po tako prijetnem druženju smo se napolnjeni z novo energijo veseli razšli in si dejali da to še ponovimo.