SARAJEVO z zelenim parkom izvira reke Bosne, tunelom Upanja in podzemnimi tuneli Bosanskih piramid. Bosna je dežela v osrčju Balkana, razpeta med vzhodom in zahodom, med verami in kulturami, s posebnim smislom za humor, brezmejno odprtostjo ljudi, samoironijo, ustvarjalnostjo in umetniškim nabojem. Ime Bosna izhaja iz indoevropske besede bosana, ki pomeni voda. Bosno krasijo številne reke, jezera in slapovi. Hercegovina je dobila ime po starodavnem vladarju Herceg Stjepanu. Kamniti most v Mostarju čez Neretvo je spomenik orientalske arhitekture pod zaščito Unesca. Prvotni most so po načrtih slavnega arhitekta Hajrudina zgradili v 16. st., njegova posebnost pa je 29 m širok obok, ki je za tedanje čase predstavljal enega največjih gradbenih dosežkov. Most je bil v zadnji vojni porušen in nato
slovesno ponovno odprt leta 2004. Domačini so zelo ponosni nanj in z veseljem uprizorijo spektakularen skok v 21 m globoko Neretvo.

Datum: 12. – 14. 4. 2018

Odhod avtobusa: ob 6. uri na avtobusni postaji Mlinska cesta Maribor

Namigi za doživetja – Sarajevo:

  • Baščaršija iz časa turške nadvlade mestu, v prevodu glavna tržnica z lokalnimi trgovci in izdelovalci bakrenih izdelkov, čevapdžinicami in burekdžinicami,
  • Begova džamija iz 16. st., zaradi velikosti in privlačnosti eden najpomembnejših verskih spomenikov islamske kulture na Balkanu,
  • Latinska ćuprija oz. Latinski most, eden najstarejših sarajevskih mostov, do leta 1991 imenovan po Gavrilu Principu, atentatorju avstro – ogrskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda,
  • Tunel upanja, edini izhod iz obkoljenega mesta v času vojne v 90. letih in oskrbovalna vez z zunanjostjo,
  • predmestje Sarajeva Ilidža, znano po svoji naravni lepoti in zgodovinski tradiciji.

Predvideni program:

1. dan: Maribor – Sarajevo – Vogošča Sarajevo BiH
Odhod iz Maribora predviden okoli 06:00. Vožnja proti Hrvaški, čez Hrvaško, prestop meje, mimo Doboja v Sarajevo. Vmes na poti redni postanki in okrepčilo na avtobusu. Namestitev v hotelu. Prosto. Večerja. Nočitev.

2. dan: Sarajevo – Vrelo Bosne – Tunel upanja
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo do Tunela Upanja, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Zapeljali se bomo še mimo mestnega stadiona Koševo. Kratka vožnja do Vrela Bosne in ogled ter sprehod po naravni znamenitosti – parku, kjer izvira reka Bosna. Prosto za sprehod ali vožnjo s kočijo cca 1 uro. Ogled Sarajeva z lokalnim vodnikom (45 minut). Prosto za sprehod in nakupe spominkov po Baščaršiji in kosilo ali čevape v lastni režiji cca 3 ure. Odhod v hotel. Prosto. Večerja z živo glasbo. Nočitev.

3. dan: Vogošča BiH – Maribor SLO
Zajtrk. Po zajtrku odhod v podzemne zdravilne tunele Visoko – Ravne. Voden ogled v tunelih. Kosilo (čevapi s prilogo). Odhod proti domu z vmesnimi postanki.

Cena: osebe s stomo in svojci 150,00 €
ostali 165,00 €

Obvezen potovalni dokument: veljav na osebna izkaznica ali potni list.

Cena zajema: prevoz, dnevnice, spremstvo, lokalne vodnike, oglede po programu,
vstopnino v tunel Upanja, vstopnina in ogled Vrelo Bosne, vstopnina v podzemne tunele Ravne (Bosanske piramide), 1 x kosilo (čevapi s prilogo), 2 x PP, dvoposteljne sobe, kavica in aperitiv na avtobusu, nezgodno zavarovanje, riziko odpovedi izvedba in organizacija, turistično spremljanje.

Doplačilo: enoposteljna soba 20 €

Plačilo: 3 obroki ( vsi prijavljeni boste prejeli plačilni nalog. Prvi obrok boste poravnali v mesecu januarju 2018.

Prijavite se lahko od petka 24 novembra vsak ponedeljek, sredo in petek med 10. in 12. uro na tel 08 205 64 62, 041 657 955, 040 992 259 do zasedbe avtobusa.

Kaučič Franc, predsednik