Sprejeti drugačnost ni majhna stvar, s to drugačnostjo normalno živet, no skoraj normalno je pa velik uspeh vsakega invalida.  Skušati normalno živeti to je naš cilj, zato tudi druženja  v raznih oblikah pomagajo krepiti našo psiho, kot tudi samozavest, ki jo zahteva življenje z drugačnostjo.

Šport je ena od oblik, ki nas lahko združuje in krepi.  Vse slovenski športni dogodek društev ILCO , nas je zbral v ponedeljek v Ljubljani, na športnih igrah.

ILCO društva, iz različnih delov države, so se pomerila v kegljanju in streljanju z zračno puško. Kot je kolega dejal, na tem tekmovanju smo bili vsi zmagovalci, pri čemer so bili nekateri malo boljši . Vsako ILCO društvo je osvojilo kakšno medaljo ali pokal.

Naše društvo ILCO Maribor je sodelovalo v obeh disciplinah in osvojilo eno srebrno medaljo, ki jo je osvojil naš kegljač Marino Bicman.  Ekipa kegljačev in kegljačic  je osvojila pokal za drugo mesto ekipnem tekmovanju.

Priprava kegljaške ekipe pred nastopom.

Nosilec srebne medalje v kegljanju Marino Bicman.

Pokal v rokah drži Zmago Šauperl za ekipno drugo mesto  v kegljanju.

 

Strelci pa smo se držali tistega reka,  olimpijskega reka – važno je sodelovati in smo bili uspešni po svojih zmožnostih.

Zmagovalka  iz Novega Mesta in tik ob njej naša strelka Dragica.

Igre smo po ostrih bojih končali v prijetnem druženju, smehu in nagradili tekmovalce z medaljami, pokali in aplavzom.

Skupinska slika zmagovalcev.

MF