Junijski izlet sekcije za Pomurje  je bil namenjen ogledu dveh zanimivih krajev in to Boračevi in Kunovi s posebnostmi, ki sta za ta kraja značilne.

PACHAMAMA center  v Kunovi je naredil na vse močan vtis.

Po eni strani ambient sam s številnimi mozaiki, lesenimi skulpturami, bambusovimi nasadi in s slamo pokritimi paviljoni. Po drugi strani pa smo bili še bolj navdušeni nad vodenjem s strani Luz Roschman, perujko inkovskega porekla, ki skupaj z možem Branetom od leta 2012 sama ustvarjata ta »inkovski raj«. V skoraj brezhibni slovenščini nam je povedala veliko preprostih, a globokih modrosti. Posebej nas je prepričala s svojo vedrino, pristnostjo, pozitivnim pogledom na življenje in ekološko ozaveščenostjo.

Predstavila nam je tudi svoje izdelke, mila in kreme, ki jih sama izdeluje, izključno iz naravnih sestavin.

Živalski vrt SIKALU , ki se nahaja v   Boračevi pri Radencih , pa je vse presenetil ne le s številčnostjo različnih živali, ampak še posebej z urejenostjo, čistočo in očitno dobro skrbjo za živali, ki tukaj domujejo. Ime živalskega vrta SiKaLuZOO je izpeljanka iz prvih zlogov imen otrok lastnika g. Todorja Miteva (Si – Sinaj, Ka – Kalina, Lu – Luna). Tudi g. Todor prihaja iz tujine in sicer iz Makedonije. Ta družinski projekt se nahaja v lepem gozdnatem okolju.

Po ogledu živalskega vrta smo se odpravili v Črešnjevce kjer smo se v prijetnem druženju pogovarjali o prihodnjih srečanjih.

Nekaj utrinkov z našega izleta.