V mesecu marcu smo kljub pandemijskim  grožnjam izpeljali izlet, ki nas je tokrat popeljal v osrednjo Prlekijo in to v BIOTERME Mala Nedelja. Avtobus je bil skoraj poln članov našega društva, saj je do tedaj  bilo zelo malo druženja v takem številu. Po prijetni vožnji, ob glasbi in pogovoru ter pogledu na lepo pokrajino, smo prispeli v termalno kopališče Mala Nedelja.  Po avtobusni vožnji se je bilo prijetno malo se sprehodit  nato pa »štrbunk« v vodo. Kopališče je zelo lepo opremljeno z bazeni, ki so primerni za vsako starost tako po toploti vode kot tudi po globini.

Prijetno uživanje  oziroma plavanje v topli vodi je vsem nam bilo v zadovoljstvo in užitek. Vsega lepega je res hitro konec, saj nismo niti opazil kako hitro je minil čas, ki smo ga imeli namenjenega vodnim užitkom.

To je bil komaj prvi del našega druženja. Naša pot nas je vodila sicer proti domu vendar nas je čakal še drugi del našega druženja.  Ta drugi del je bil bolj vesele narave in je bil namenjen tudi  našim ženskam kot pozornost za 8. marec Dan  žena. Cerkvenjak je manjši kraj v Slovenskih Goricah, ki spada še v obrobje Prlekije  in je  znan po kulturni dediščini in  seveda po dobri hrani.

Med kulturne spomenike spada Tuškova vila, arheološki park iz rimskega obdobja, kapelica Sv. Janeza Nepomuka, cimprane hiše (grajene iz lesa in ometane z glino, prebeljene z belim apnom in pokrite s slamo) ter obeležja novejše zgodovine. Nekateri smo si ogledali Tuškovo vilo, to je obnovljena podeželska vila z lepo oblikovanim portalom,ki opozarja na izjemnost zgradbe na tem območju. Notranjost krasi bogata etnografska muzejska zbirka, ki obsega 800 eksponatov (pohištvo, različni stroji, glasbila, orožja, fotografi…)

Ob prijetnem druženju  in ter dobri hrani smo preživeli prijetno popoldne in naše druženje zaključili z gasilsko sliko.

MF