Na pobudo Dušana Valentana, predsednika društva ILCO Maribor, smo se nekateri člani udeležili predavanja o prometnih predpisih. Večina nas je izpit iz prometnih predpisov delala že pred desetletji, kar sicer ne pomeni, da smo pozabili voziti, smo pa zvedeli kar nekaj novih podatkov in pravil obnašanja na cesti kot vozniki. Predavanje se je izvajalo v lepo opremljeni predavalnici Avto moto društva Boris Kidrič.

Predavatelj, Anton Vinko vodja Avtošole prihajam, Kaminskega 2, nam je zelo izčrpno predstavil novosti v prometu, kot so krožišča in novi prometni znaki.

V brošuri z nazivom Kdo ima prednost, so lepo ponazorjeni novi in ostali prometni znaki ter kako se obnašamo vsi ostali udeleženci v prometu; od pešcev, kolesarjev, motoristov do voznikov avtomobilov.

Ena od ilustracij iz brošure, ki smo jo dobili udeleženci predavanja, lepo ponazarja, kako se je potrebno obnašati pri premiku z vozilom-razvrščanje in zavijanje.

V brošuri je zelo veliko slik, ki ponazarjajo različne situacije na cestišču, križiščih, rondojih, pa tudi kaj storiti v primeru nezgode. Predavatelj je tudi povedal kar nekaj o električnih avtomobilih, njihovih prednostih pa tudi pomanjkljivostih. Vsi smo bili presenečeni, da je prvi električni avto bil narejen že v 70. letih in to je bil NISSAN ter je  bil vozen v vsakdanjem prometu.

Vsi, ki smo se udeležili predavanja, smo bili zadovoljni saj smo ugotovili, da še nismo vsega pozabili in smo še vedno vozniki, ki se lahko uvrščamo med ostale udeležence v prometu.