Kot vsako leto zadnjih 13 let, je Občina Maribor pripravila vse občinsko tekmovanje invalidov. Tekmovanje se je odvijalo v Ledni dvorani in ostalih športnih objektih odvisno od vrste tekmovanja. V letošnjem letu so bile zastopane vse zvrsti športa. Tako je bilo veliko dobitnikov pokalov in medalj, vendar zmagovalci smo bili vsi, tisti z medaljami in pokali kot tudi vsi ostali športniki in navijači, ki nismo osvojili  odlikovanj.

Naša ekipa je bila majhna, vendar pripravljena na izzive s katerimi smo se soočili ta dan na športnem igrišču. Sodelovali smo v kegljanju, ki postaja naša paradna disciplina in pikadu, ki pa tudi nič ne zaostaja za kegljačicami in kegljači.

Tekmovalke in tekmovalci ter navijačice in navijači se že zbirajo in pripravljajo taktiko pred tekmo.

Ocenjevanje nasprotnikov je naslednja faza, kako z navijanjem priti do čim boljšega rezultata in ohraniti čim bolj mirno roko pri kegljanju in metanju pikada.

Prava vzpodbuda in pravilna taktik, pa je prišla od predsednika društva  Dušana Valentana. Očitno je pripravil pravo taktiko, saj je kegljačica Erika Kodrič osvojila prvo mesto med kegljačicami in to že drugo leto zapovrstjo ter Dragica Žižek, ki je prispevala svoj dober rezultat pri ekipnem drugem mestu v pikadu. Omeniti moramo tudi moški del kegljačev, ki se je dobro kosal z nasprotniki in v ostrem boju bil za malenkost prekratek za medalje.

Predsednik je s svojim vzpodbudnim vplivom  prispeval, da se je tudi drugi del ekipe ILCO zelo dobro odrezal. Za mizo sedijo Katica Strelec, ki je osvojila medaljo za tretje mest v kegljanju ter Matilda Fekonja in Silva Kovač, ki sta bili nosilke uspeha ekipe v pikadu. Ekipa ILCO Maribor, je osvojila pokal za drugo mesto v pikadu. Tako so že tretje leto zapovrstjo viceprvakinje  v pikadu v okviru vse občinskega tekmovanja invalidov Maribor.

In to so nosilci priznanj za osvojena zmagovalna mesta za leto 2022 :

kegljanje Erika in Katica s predsednikom društva Dušanom ter

ekipa pikada Dragica, Matilda in Silva s pokalom in medaljami.